top of page

Om apb.se

Denna sida är en digital fotoutställning med bilder tagna av Göran Lenz. Inriktningen har ändrats genom åren med framför allt fåglar och sport i fokus, men även en del annat.

Fågel och natur

Intresset för fågelfotografering vaknade 2008 i samband med en resa till Norrland och norra Norge. För varje år som gått har det blivit en allt större del av mitt fotograferande. I första hand ser jag mig som en fågelintresserad fotograf, men har också blivit fågelskådare på köpet.

Friidrott

Fotograferingen tog fart på allvar 1993, då jag började skriva årsboken Friidrott och behövde bilder till den. Med tiden blev bilderna en allt viktigare del av verksamheten. Till slut blev det fotografering som tog över helt och hållet. De sista åren fram mot 2010 provade jag på lite andra idrotter också. Senaste åren har det åter blivit lite sportfotografering och då framför allt fotboll med Torns IF, som numera ligger i division 1. 

Historia

Sidan apb.se, som betyder athletics photo bank, startades 2005 för att ge bildkunder en bättre översikt på vad det fanns för bilder på olika aktiva och från olika evenemang. Numera är sidan i första hand en digital utställning med fotografier tagna av Göran Lenz.

Kontakt apb.se

Klart! Meddelandet mottaget.

bottom of page