Äntligen lunnefågel i Sverige

Lunnefågel hade jag aldrig sett i Sverige förrän i lördags och det var en art som borde vara dags att lägga in på sin lista. Störst chans att få se den är när det är stormigt väder så att dom blåser in längs den svenska västkusten. I år såg det lovande ut med flera observation under hösten. Det blev dock ett idogt arbete för mig eftersom jag lyckades välja på fel platser och lite frustrerad konstatera att dom såg på flera andra ställen. Till slut lyckades jag få se en som drog förbi norr om kusten vid Yttre Kattvik, men den var inte längre ut än att jag kunde se att det var en lunnefågel. Lite solk i glädjebägaren blev det dock då det en stund senare drog förbi en stormsvala, som skulle varit en helt ny art för mig. Tyvärr var vi flera stycken som aldrig lyckades se den bland vågorna innan den försvann västerut. Lite surt, men jag kände mig ändå väldigt glad för lunnefågel. Dessutom fick jag se en till några timmar senare, då en rastade utanför Båstad hamn. Tänk om man visst det i förväg! Lunnefågeln blev art 371 på min Sverige lista.

Lunnefågel utanför Båstad hamn148 visningar

Senaste inlägg

Visa alla