top of page

Övertygande seger över Ängelholm

Efter en tung period för Torns IF lossnade det verkligen i gårdagens match borta mot Ängelholms FF. Starten på matchen blev mycket bra med en 0-2 ledning tidigt i matchen. Torn förde spelet stora delar av matchen och kunde till slut vinna med klara 1-4.

Redan i andra matchminuten höll Torn på att få sig en kalldusch när Ängelholm tog sig fram på vänsterkanten och satte bollen i mål, men det var avvinkat för offside. Minuten senare slog Ted Sandberg ett inlägg som nådde hela vägen till Noah Christoffersson som tog till vara på chansen och satte 0-1. Torn radade sedan upp flera fina målchanser. Efter 20 minuter gjorde Ted ett långt inkast mot straffområdet som skarvnickade av Ludvig Bergman, lite snopet hamnade den på fötterna på en försvarare och letade sig in i eget mål. Ängelholm jobbade sig tillbaka in i matchen och hade några farliga lägen. Med tio minuter kvar till halvtidsvilan höll sig Johan Oremo fram på ett inlägg och nickade in reduceringen till 1-2. Fem minuter senare gjorde Rasmus Norlander en strålande räddning på ett långskott och avvärjde en kvittering. I slutminuten spelade Amir Ayari in bollen till Gustaf Backaliden i straffområdet och efter lite dribblande kunde han sätta sitt första mål för Torn.

Som väntat tryckte Ängelholm på hårt i början av andra halvlek och hade några riktigt fina chanser. En boll i överkanten av ribban och ett friläge som Rasmus gjorde en fin benparad på. Med knappt timme spelad fick Noah ett långt uppspel på vänsterkanten från egen planhalva av Amir. Han valde att skjuta en bit utanför straffområdet och fick en perfekt träff upp i krysset till 1-4. Torn höll sedan undan och tog en välförtjänt seger.

Seger kändes extra skön efter en rätt motig period. Det behövs ytterligare lite poäng för att säkert hålla sig utanför nedflyttningsstriden. Med sju omgångar kvar finns alla möjligheter klara det.149 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page