top of page

Övertygande seger mot Utsikten

Lördagens match mot Utsiktens BK var på förhand den tuffaste utmaningen så här långt i årets serie för Torns IF. Därför var det lite förvånande att Stångbylaget kunde dominera den första halvlek på ett sätt som gjorde att dom helt rättvist ledde med 3-0 i halvtid. Efter en jämnare inledning av andra halvlek avslutade Torn matchen kontrollerat och van till slut med 4-0.

Dagens gäster kom till start som seriens enda obesegrade lag och låg tvåa i tabellen, så det var en svår uppgift som väntade Torn. Matchen fick drömstart för hemmalaget. Redan efter en kvart uppstod två situationer där Dardan Mustafa föll i straffområdet och vid andra tillfället blåste domaren straff. Dardan tog själv hand om den och gav Torn ledningen. Mindre än två minuter senare försökte Noor Zadran dra iväg ett volleyskott utan att få ren träff. Bollen for rakt upp i luften och påpasslig kunde han själv peta fram bollen till Dardan som stötte in 2-0. Efter den mardrömsstarten blev det en rejäl uppförsbacke för gästerna, då fick dom dessutom en spelare skadad som tvingades kliva av. Ytterligare en kalldusch väntade gäster när Niklas Nilsson från egen planhalva drog iväg ett skott som i medvinden landade i straffområdet. Studsen blev hög och målvakten var lite för långt ut, så han kunde bara se på när bollen gick över honom in i mål. När första halvlek avslutats kunde man glädjas åt ett fantastiskt spel från Torns sida, men samtidigt förvånad över att Utsikten inte skapat en enda bra chans.

Andra halvlek inleddes med lite jämnar spel och Utsikten hade två bra frisparkar, men Svante Hildeman i Torns mål gjorde två strålande räddning. Matchen punkterades när Noor Zadran tog sig fram och vände bort en försvarare för att säkert sätta 4-0.

Efter denna övertygande seger klev Torn upp till fjärdeplats i tabeller, men det är otroligt tätt bakom med bara två poäng ner till elfteplats. På onsdag är det dags för bortamatch mot Tvååkers IF.
133 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page