top of page

Årets först kryss 2017


Senast tiden har det hittats svarthalsad trast på några olika ställe i landet. Igår dök det även upp en i Skåne, men tyvärr medgav inte tiden att åka till Baskemölla. Det fick bli en morgontur idag istället. Väl på plats hade den inte synts på drygt en halvtimme. Efter en timme hittades den i en trädgård en kort stund, men jag hann inte fram i tid. Jag gick en runda tillsammans med Jens Stålberg och letade efter en dryg timme hittade vi den i en annan trädgård. Det visade sig att den återkom dit under hela dagen. Fick inga riktigt bra bilder, men det var roligt att vi återfann den. När jag lämnade platsen var det säkert 50 fågelskådare på plats. Svarthalsad trast blev art nummer 340 på min Sverigelista.

#Fågelkryss #Svarthalsadtrast

38 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page