top of page

Drömart vid Hörte hamn


På morgonen idag kom larmet om att en svartvingad glada hade hittats strax utanför Abbekås. En dryg timme senare var jag på plats och fågeln satt i ett träd på ganska långt avstånd. Den blev lite mer rörlig efter en stund och bytte plats för att sedan flyga iväg. Fortfarande med ganska stora avstånd, men det blev några hyggliga flygbilder. Den syntes kort några gånger till av andra skådare, men sedan försvann den och tyvärr var det många som aldrig hann se den.

Det är en otroligt vacker fågel och kanske en av de snyggaste rovfåglarna. Den har bara observerats i Sverige ett fåtal gånger tidigare, så det var verkligen en höjdpunkt på många sätt.

Svartvingad glada blev Sverigekryss 342.

#Fågelkryss #Svartvingadglada

46 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page