top of page

Svårt kryss med dålig bild


Kornknarr

Idag hade det hörts en kornknarr utanför Ålstorp. Jag körde dit på eftermiddagen medveten om att det nästan är omöjligt att se denna fågel och ännu svårare att fotografera den. Efter en liten stund flög den överraskande upp. Jag hann visserligen få några bildrutor på den men den hamnade i stenhårt kvällsljus och blev väldigt överexponerad. En dålig bild får väl duga i alla fall för ett kryss på en så här svårsedd art. Kornknarren blev art 342 på min lista över fåglar i Sverige.

Tillägg: I början av juni var kornknarren kvar och jag gjorde ytterligare ett försök och även denna gång hade jag tur att den gjorde en lite längre förflyttning. Bilden blev lite bättre än förra gången.

#Fågelkryss #Kornknarr

42 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page