top of page

Erika Kinsey nära VM-kval i Lundahoppet


Svenska höjdhoppseliten kom till start vid Lundahoppet idag och dom bjöds på högklassigt motstånd från flera duktiga europeiska hoppare. Framför allt var det i damklassen som förväntningarna var störst på fina resultat, där fjolårets båda OS-deltagarna Sofie Skoog och Erika Kinsey kom till start.

Förutsättningarna var strålande med ett härligt sommarväder. I damklassen var det Erika Kinsey som hoppade mest stabilt och hade bara dragit på sig en rivning när ribban höjdes till 1,92. Hon klarade direkt i första försöket och när hon ensam fortsatte på 1,94, för övrigt kvalgränsen till VM i London, var hon ytterst nära att klara i andra försöket. Dock kunde hon glädja sig åt sitt bästa resultat på ett och ett halvt år, vilket var imponerande efter att hon drabbats av en skada under våren i samband med ett styrkepass. För Sofie Skoog var det tyngre. Hon letar efter formen och stannade idag på 1,86, ett resultat hon naturligtvis inte var nöjd med. Segerresultatet för Erika Kinsey var en tangering av Emma Greens banrekord från 2006.

I herrklassen var det unge Fabian Delryd, som gjorde 2,25 i vintras, som skulle utmana de utländska motståndarna. Han har inte riktigt hitta samma form som i vintras, men det blev ändå ett fall framåt för honom. Han säkrade en plats till EM för 22-årsjuniorer genom att klara 2,17. Ett av hans försök på 2,21 var verkligen värt ett bättre öde, då ribban bestämde sig att falla ner efter att Fabian landat i madrassen. Segern gick till britten Mike Edwards på 2,21.

Jag återkommer med ett inlägg med lite historia kring Lundahoppet. På plats under dagens gala fanns båda profilerna från premiärgalan 2006, Linus Thörnblad och olympiske mästaren från 2004 Stefan Holm. Ytterligare en olympisk mästare fanns på plats, då Dietmar Mögenburg följde sin dotter i damtävlingen. Tysken vann OS-finalen 1984 i Los Angeles före den då blott 19-årige svensken Patrik Sjöberg.

#Höjdhopp #Friidrott

41 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page