top of page

Derbyseger med publikrekord


Derby mot Lunds BK på hemmaplan är utan tvekan en av säsongens stora höjdpunkt. I fint sommarväder blev det en hård drabbning mellan de båda lundalagen. Till hemmapublikens stora glädje slutade det med en seger för Torn.

Matchen startade i ett hårt tempo och redan efter knappt två minuter ryckte Niclas Lundberg fram på högerkanten. Hans inlägg ledde till en retur som Andreas Åkerlund satte i mål. Torn fortsatte bra, men Lunds BK kom allt mer in i matchen och det blev jämnare på slutet. I slutminuterna fick Niklas Nilsson utgå efter en bristning baksidan på låret. Resultatet stod sig halvleken ut.

I andra halvlek fortsatte det vara en hård kamp med några farligheter på båda hållen. I slutet av matchen började flera tornspelare bli trötta och Lunds BK hade en ganska hård press. Med lite tur, skicklighet och mycket kämpaglöd lyckades Torn hålla undan till seger med sitt enda mål.

Matchen kallades för "Slaget om Lund" och klubben genomförde ett fint arrangemang. Belöningen blev ett nytt publikrekord med 910 åskådade på läktaren.

#TornsIF #LundsBK

179 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page