top of page

Stork med sork


Denna tre år gamla bildserie med storken som kämpar med en sork är en uppföljning på inlägget om dubbeltrasten som hade lite slitsamt att få upp en mask ur marken. Kanske en början på en serie om mat som gör motstånd.

Sommaren 2014 körde jag förbi Vombs ängar och på en av ängarna intill slog en bonde gräset. Ett tiotal storkar fingranskade ängen och en av storkarna bevakade positionen närmast bakom traktorn stenhårt och jagade bort alla konkurrenter om platsen. Plötsligt fick den tag i en rejäl sork, men den vek inte ner sig i första taget. Storken fick jobba hårt och fick stå ut med ett par ordentliga bett i näbbet som nog gjorde ont. Den stackars sorken fastnade dock till slut i ett järngrepp och kunde inte hålla emot längre.


41 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page