top of page

Torn avancerade i Svenska cupen


I kvällens match var det Svenska cupen som gällde och Torns IF gjorde en bra insats när dom ställdes mot FC Rosengård. Torn arbetade till sig flera chanser och till slut gav det utdelning, vilket gav segern med 1-0. Nu väntar antingen ett lag från allsvenskan eller superettan i nästa omgång.

Torn inledde starkt och hade en bra chans redan efter några minuter. Halvleken fortsatte på samma vis med ytterligare några fina chanser. Däremot hade lyckades inte Rosengård skapa mycket. Även om det stod 0-0 i halvtid var det utan tvekan Torn som hade spelat bäst.

Andra halvlek blev jämnare när även Rosengård hade några bra chanser. En bit in i halvleken slog Adrian Podsiadly ett inlägg från kanten och i en trång situation framför mål lyckades Oscar Ahlgren ta sig längst fram för att trycka in 1-0. Därefter skapade chanser på båda hållen och Torn lyckades reda ut några knepiga situationer tack vare den duktiga målvakten Philip Mårtensson och de hårt arbetande backarna. Med bra arbetsmoral höll Torn undan och vann matchen med 1-0.

Redan imorgon är det lottning till nästa omgång. Vid tidigare tillfälle när Torn kommit så här långt har det blivit ett superettanlag som fått besöka Tornvallen. Ska det bli ett allsvenskt lag denna gången? Bästa att ladda frysarna med hamburgare och kanske köpa in en extra grill!

Uppdatering: Lottning gav återigen ett lag från superettan, då Torn kommer att ställas mot IFK Värnamo i nästa omgång om tre veckor. Värnamo ligger i mitten av tabellen i superettan.

#TornsIF #FCRosengård #Svenskacupen

106 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page