top of page

Torn utökade serieledningen


Efter en lite skral inledning av Torns IF i första halvlek blev det till slut en klar seger över IFK Hässleholm, när hemmalaget i andra halvlek visade upp ett betydligt bättre spel genom hela halvleken. Med tre poäng i denna match utökades serieledningen till fem poängs marginal till tvåan i tabellen.

På pappret skulle det bli en enkel match med tre givna poäng, då man som serieledare ställdes mot tabelljumbon IFK Hässleholm. Men så enkel är inte verkligheten och några förvarningar hade man fått då IFK Hässleholm inlett bra efter sommaruppehållet. Med bland annat 1-1 mot Prespa Birlik. Det visade att man inte skulle underskatta motståndet. Dessutom hade Torn en cupmatch i benen mitt i veckan.

Första halvlek kunde Hässleholm ta ledningen med 1-0 knappt halvvägs in i halvleken och det blev lite oroligt när det uppstod ytterligare några tilltrasslade läge i Torns straffområde. Lyckligtvis lyckades Torn hålla rent i straffområdet. Det saknades inte chanser för hemmalaget, men det ville sig inte riktigt. I slutminuten pressade Torn på hårt och Andreas Åkerlund lyckades sätta kvitteringsmålet precis innan halvleken var slut.

Andra halvlek fick Torn igång spelet betydligt bättre. Efter drygt tio minuter blev Daniel Thulin fälld i straffområdet och André Johansson tog hand om straffen på ett fördömligt sätt. Ytterligare drygt tio minuter senare nickade Oscar Ahlgren in ett inlägg från kanten och målskyttet avslutades med ännu ett nickmål, när Ludvig Bergman gjorde 4-1. Det kändes lite onödigt att det sedan trillade in ett baklängesmål i slutminuten.

Vädret var minst sagt skiftande med både solsken och regn, dock slapp vi snöfall.

#TornsIF #IFKHässleholm

83 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page