top of page

Inget lyft för Torn mot Kvarnby


I dagens match mot Kvarnby IK på Bäckagårdens idrottsplats gjorde Torn en ganska svag inledning i första halvlek. Efter att ha hamnat i underläge fick dom spela i lite uppförsbacke. Även om Torn lyckades kvittera strax innan pause och sedan förbättra spelet i andra halvlek, så blev det sällan riktigt skärpa i avsluten. Oavgjort resultat får nog ändå anses som ganska rättvist med tanke på de chanserna som Kvarnsby också skapade.

Traditionellt har Torn haft väldigt svårt för dessa matcher på Bäckagårdes IP och det har blivit klara förluster senaste mötena, så ur det perspektivet var dagens resultat ett fall framåt med oavgjort. Men med tanke på tabelläget ska man nog kunna vänta sig lite mer. Matchen inleddes klart bäst av Kvarnby som skapade en hel del oro i Torns straffområde. Efter 23 minuter kom också 1-0 till hemmalaget. Torn jobbade upp sig och efter 40 minuter lyckades Adam Olofsson nicka in kvitteringsmålet. på en hörna

I andra halvlek skapade Torn betydligt mer. Dock var det alltför ofta som anfallen kom av sig och avsluten var lite för tunna. Kvarnby intog mycket försvarspositioner och gjorde det svårt för Torn att skapa riktigt vassa chanser. Dessutom kunde dom emellanåt ta sig fram och skapa en del situation. Torn hade de bästa målchanserna och framför allt matchen sista anfall där Andreas Åkerlund sköt mot öppet mål, men en försvarare kom emellan.

Efter de fantastiska framgångarna Torn haft denna säsong, så var det allt lite besvikna tongångar efter dagens match. Dock föll resultatet i dagens toppmatch mellan Prespa Birlik och IFK Berga i händerna på Torn, då det slutade oavgjort även där. Imorgon avgörs det hur stor Torns ledning ska bli efter denna omgång, när hässleholmsderbyt avgörs. Som Tornanhängare kan man väl unna IFK Hässleholm en seger imorgon.

#TornsIF #KvarnbyIK

59 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page