Onödigt lång match


Efter en strålande inledning av Torns IF i DM-kvartsfinalen mot Eslövs BK rasade spelet samman sista kvarten i ordinarie matchtid. En tremålsledning hade plötsligt blivit upphämtad av Eslöv och match gick till förlängning. Inte heller där lyckades Torn avgöra trots några bra läge utan det var först i straffläggningen som segern kunde säkras.

Med tanke på det tuffa spelschemat för Torn närmaste tiden fick en del av de ordinarie spelarna vila och det gav chansen till för de som inte fått så mycket speltid i seriespelet. Matchen kunde inte få en bättre start för Torn när Simon Nilsson redan i tredje minuten satte 1-0. Bara två minuter senare lyckades Andreas Åkerlund göra en lyftning över målvakten till 2-0. Med den starten gick luften ur matchen och det blev ett väldigt avvaktande spel. I slutet av halvleken började Torn få upp farten igen och efter drygt 40 minuter var det åter Andreas Åkerlund som gjorde mål. Med 3-0 i halvtid hade matchen hamnat exakt där Torn ville ha den och i andra halvlek gällde det att hålla ställningarna för att säkra segern. Andra halvlek började ganska avvaktande och allt såg ut att gå enligt planen. Med ungefär en kvart kvar började dock Eslöv skapa lite chanser och med sju minuter kvar pressade dom in ett reduceringsmål vid en hörna. Ytterligare tre minuter var det dags igen på en ny fast situation och plötsligt levde matchen i högsta grad. Eslöv fick naturligtvis förnyade krafter samtidigt som Torn hade svårt att samla ihop sig och kanske det blev lite för många byten i slutskedet. I matchen sista minut fullbordade Eslöv upphämtningen och slog i kvitteringsmål. Tyvärr slog två tornspelare ihop och skadade sig. Lyckligtvis verkade det inte vara så allvarlig som det såg ut från början. I förlängningen ryckte Torn upp sig och spelade lite bättre. Det blev dock inga mål även om Torn hade ett friläge som blev det sista som hände i match. Därefter var det straffläggning och Torn fick direkt ett övertag, då Eslöv slog sin första i ribban. Tornspelarna satte sina straffar och när Eslöv missade sin fjärde kunde Ludvig Bergman till slut avgöra matchen. Därmed har Torn avancerat till semifinal, där man möter Hässleholms IF den 30 augusti på Tornvallen.

#TornsIF #EslövsBK #DM

55 visningar

Senaste inlägg

Visa alla