top of page

Torn pressade superettanlag


I Svenska cupen bjöd Torns IF superettanlaget IFK Värnamo hårt motstånd långt in i förlängningen. Det definitiva avgörandet kom inte förrän i sista minuten av förlängningen, då Värnamo snubblade in 3-1. Det var en bra och spännande match med två jämbördiga lag. Med alla de chanserna som Torn skapade under matchen hade det inte på något sätt varit orättvist om Torn gått segrande ur striden. I första halvlek spelar Torn mycket bra och skapade flera bra chanser. Även Värnamo sticker emellan med några bra chanser, men de farligaste lägen stod Torn för. Efter en dryg halvtimme tvingades en värnamospelare utgå på grund av huvudskada och därefter sjönk tempot. När andra halvlek drog igång var det Värnamo som tryckte på i ett hårt tempo. Torn försvarade sig bra med en stark backlinje och fina ingripande av Philip Mårtensson i målet gjorde att Torn höll nollan. Med tio minuter kvar blev där en öppning i tornförsvaret som Värnamo kunde utnyttja och göra 1-0. Med full satsning framåt för en kvittering pressades smålänningarna tillbaka och in på tilläggstid fick Patrik Östlund en spark i ansiktet när han skulle nicka. En odiskutabel straff och straffskytten André Johansson satte den säkert. Strax efter blåstes matchen av och det var dags för förlängning. Några minuter in i förlängningen var Patrik Östlund ytterst att göra mål, men nicken tog i stolpen. Ungefär halvvägs in i den andra förlängningskvarten lyckas Värnamo få fram bollen till en friställd spelare som nästan på mållinjen kunde slå in ledningsmålet. Med en hård press i slutminuterna kunde ändå Värnamo inte känna sig säkra, då flera goda läge vaskades fram. Under den pressen öppnade det sig naturligtvis bakåt och i slutminuten trillade även 3-1 in. Sammantaget gjorde Torn en väldigt bra match och man fick inte alls uppfattningen att dom mötte ett lag som ligger två divisioner över dom.

Resultaten kanske inte gått Torns väg de senaste matcherna, men både seriematchen mot IFK Berga och dagens cupmatch mot IFK Värnamo ger god känslan inför det fortsatta seriespelet. Det börjar allt mer likna det fina spelet Torn hade före sommaruppehållet. Kvällens match besöktes av 575 personer och det var nog i underkant på vad man hoppats, men dom fick se mycket bra fotboll för pengarna.

#TornsIF #IFKVärnamo #Svenskacupen

60 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page