top of page

Seger som satt hårt inne


Dagens seriematch mot Asarums IF blev en riktigt rysare, där Torn trots allt kunde vinna efter en av säsongens sämre matcher. Med en ledning på 1-0 i pause tappade Torn helt taget om matchen i andra halvlek. En frilägesutvisning på Torns målvakt följt av en räddning av en helt ouppvärmd Gustav Sjöberg på straffen räddade Torn. Med stort besvär höll de undan till seger och tog tre mycket viktiga poäng när serie går in i sitt slutskede

Inledningen av matchen blev väldigt avvaktande i ett lågt tempo. Efter en kvart började dock Torn bygga upp flera fina anfalla och efter 20 minuter nickade Oscar Ahlgren in 1-0 på ett inlägg från Christopher Nilsson. Torn fortsatte bra och skapade flera bra chanser medan Asarum bara hade några enstaka mindre chanser.

Det kändes inte helt tryggt med bara 1-0 i halvtid, men istället för att Torn skulle fortsätta skapa chanser för att utöka ledningen var det Asarum som effektivt skapade oro på Torns planhalva. Torn hade svårt att få ordning på spelet och fick mest freda sig. Så småningom började dock Torn få grepp om matchen igen och bland annat hade Patrik Östlund ett mycket fint läge att utöka ledningen. I nästan samma veva gjorde Philip Mårtensson ett misstag vid ett hemspel och blev av med bollen. I stressen tog han tag i motståndaren och domaren kunde inte göra annat än att blåsa straff och visa rött kort. Reservmålvakten Gustav Sjöberg fick snabbt göra sig iordning och blev dagens matchvinnare då han räddade straffen. Resten av matchen blev en plågsam resa för tornanhängarna, men det redde ut sig till slut. Tre mycket viktiga poäng och fortsatt fyra poängs försprång i tabellen.

#TornsIF #AsarumsIF

72 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page