top of page

Torn hårt pressade av Prespa Birlik


Med sex omgångar kvar går serien in i ett väldigt avgörande skede med topplag som motståndare i de två närmaste matcherna. Först ut var bortamatchen mot Prespa Birlik på Heleneholms idrottsplats. Torn hamnade i underläge tidigt i andra halvlek och var hårt pressade, men lyckades reda ut det och ta en poäng efter en sen kvittering.

Det ihållande regnet under dagen gjorde att spelet blev en aning chansartat på den mycket blöta gräsmattan. Torn fick en bra inledning och hade faktiskt två bollar inne i mål, men båda gångerna blev det avblåst för offside. Ytterligare några bra chanser vaskades fram, men även Prespa Birlik hade några läge. Det förblev mållöst till halvtidsvilan, men med lite fördel till Torn.

Det blev en tung start av andra halvlek när Torn hamnade under hård press och på en hörna efter drygt tre minuter hamnade bollen i mål i trängseln framför målet. Pressen fortsatte och Gustav Sjöberg i målet gjorde flera bra räddningar som höll kvar Torn i matchen. Tiden rann iväg och en förlust kändes oroväckande nära, men just när man gått in i stopptid lyckades Patrik Östlund nicka in bollen på ett inlägg. Ytterligare ett riktigt skarp läge hann Torn med innan slutsignalen.

Totalt sett var det starkt av Torn att kämpa sig till en poäng i en bra match, där båda lagen skapade flera målchanser med både ribb- och stolpträffar och de försvarade sig väl. De tappade poängen för Torn gör att marginalerna kan krympa i tabellen, men tyvärr blev matchen för tabelltvåan Hässleholms IF inställd. Lite trist med en haltande tabell så här i slutskedet av säsongen. Hoppas att matchen blir spelad snart.

Nästa vecka ställs Torn mot just Hässleholms IF hemma på Tornvallen och det är svårt att klaga på spänningen.

#TornsIF #KSFPrespaBirlik

83 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page