top of page

Tung förlust i seriefinal


Torn har varit i serieledning sedan dom besegrade Hässleholms IF i början av juni. Nu tolv omgångar senare möttes dom igen och efter dagens tung förlust tvingas Torn släppa förbi Hässleholm i tabelltoppen. Seriefinalen blev till stora delar en uppförsbacke för Torn och slutresultatet 1-4 sved rejält.

Efter förra omgången krympte Torns ledning till två poäng och därmed öppnades chansen för Hässleholms IF att på egen kraft ta över serieledningen. Att det skulle bli en svår match var inte svårt att förutse, då Hässleholm vunnit alla utom en match efter sommaruppehållet medan Torn inte riktigt hitta tillbaks till den stabiliteten de hade under våren.

Under inledningen av första halvlek skapade Torn flera bra chanser utan att lyckas utan att få in bollen. Efter 25 minuter kom det istället ett baklängesmål efter ett fint anfall av Hässleholm. Ytterligare några farligheter skapades mot Torns mål, men det redde försvaret ut. I den 37:e minuten blev det en retur vid en hörna från Philip Mårtensson i målet och slutade inte bättre än att den hamnade hos en motståndare som kunde sätta 0-2.

I andra halvlek satte Torn full fart framåt, men de fick ingen utdelning nu heller. Med en halvtimme kvar att spela blir det för öppet bakåt och Hässleholms tredje mål är ett faktum. Även om Torn försöker så rann tiden iväg och med bara någon minut kvar av matchen kommer även 0-4. En minut in på tilläggstid kunde Niklas Nilsson sätta ett mål som gav slutresultatet 1-4.

Trevligt att Hässleholms IF hade ordnat med busstransport för supportrarna till Tornvallen som gjorde att det blev bra stämning på läktaren. Nu är det otroligt jämnt i toppen av tabellen med bara två poängs differens mellan Hässleholm och trean Lunds BK. Fyra omgångar kvar och mycket kan hända.

#TornsIF #HässleholmsIF

102 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page