top of page

Torn vidare till DM-final


Ikväll avgjordes semifinalen i DM-slutspelet mot Hässleholms IF. Med reservbetonade lag på båda planhalvorna var det Torn som tidigt tog grepp om matchen och kunde till slut vinna säkert med 3-1.

I lördags möttes de båda föreningarna i seriefinal, men det var nog i stort sett bara föreningsnamnen som var samma när det var dags för kvällens DM-match. Det var inte många spelare man kunde känna igen från lördagens drabbning. Med tanke på läget serietabellen är det inte så konstigt om DM får en lägre prioritet. Många spelare fick chansen att visa upp sig både reserver och yngre spelare från juniorlaget.

Första kvarten av matchen var det Hässleholm som hade några bra läge och det var lite oroligt i Torns försvar. Därefter stabiliserade sig spelet och efter 25 minuter fick Torn en straff som Simon Nilsson säkert slog in.

En kvart in i andra halvlek har först Benjamin Kovacevic en nick i ribban efter en hörna och strax efter förvaltar Niclas Lundberg ett utmärkt läge och sätter 2-0. Hässleholm hinner reducera med dryg 10 minuter kvar och matchen avgörs i 86:e minuter, då Simon Nilsson serveras ett fint läge av Niclas Lundberg och kan skjuta in 3-1.

Nu väntar DM-final mot Rosengård och dom har Torn redan möt engång tidigare under säsongen, då dom vann med 1-0 i Svenska cupen.

#TornsIF #HässleholmsIF #DM

118 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page