top of page

Torn återtog serieledningen


Torn fick chans att ta sig tillbaka till serieledningen efter att Hässleholms IF spelade oavgjort mot Prespa Birlik igår. Efter en mållös första halvlek så dominerades andra halvlek helt av Torn. Hela laget gjorde en mycket stark insats som gav en klar seger med 4-0 och André Johansson blev verkligen dagens lirare med ett äkta hattrick.

Serien går in ett väldigt avgörande skede och det är otroligt jämnt mellan tre första lagen, så dagen match betydde oerhört mycket. Inledningsvis kunde man ana en viss försiktighet men också en stor beslutsamhet. Laget höll jämna steg under första halvlek med ett litet övertag för Torn, men det förblev mållöst.

Andra halvlek inleddes bra av Torn och efter tio minuter blev Andreas Åkerlund nerdragen i straffområdet. Domaren blåste straff och André Johansson tog hand om den. Den var mycket välplacerad och målvakten nådde inte den trots att han gick åt rätt håll. Några minuter senare blev det kalabalik efter att Christopher Nilsson fällt en motståndare bryskt som gav honom ett gult kort helt rättvist. Tyvärr tappade Österlenspelaren fattning och gav igen och fick lika rättvist ett rött kort. Strax efter blev Niclas Lundberg nerdragen utanför straffområdet och André Johansson gör en mycket snygg frispark rakt in i mål. Med en spelare mer på banan har Torn bra kontroll och med tio minuter kvar gör André Johansson sitt tredje mål för dagen på ett snyggt skott strax utanför straffområdet. Matchen var avgjord och när Österlen dessutom fick ytterligare en spelare utvisad, till synes ganska hårt dömd, var matchen över även om Adam Olofsson avslutade målskytten med att göra 4-0.

En redan tät tabelltopp blev ännu jämnare efter denna omgången och nu skiljer det bara en ynka poäng mellan ettan och trean. Nu gäller det att hålla full fokus i de tre återstående matcherna och inte låta sig luras av att de närmaste matcherna ser lättare ut på pappret.

#TornsIF #ÖsterlensFF

103 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page