top of page

Pressad trepoängare mot Nybro


Inför söndagens match mot bottenlaget Nybro IF var det inget annat än seger som gällde för att behålla serieledningen. Efter ledning i halvtid med 1-0 hamnade Torn i ett knivigt läge när Nybro kvitterade efter en knapp timmes spel och Torn blev märkbart stressade. Med en dryg kvart kvar återtog Torn ledningen på en straff. Därefter fick försvaret slita hårt för att hålla undan och till slut kunde Torn andas ut när domaren blåste av matchen.

Det var inte bara för Torn som hade mycket att spela för. Även Nybro var i stort behov av poäng för att ha möjlighet att undvika nedflyttning. På förhand var Torn naturligtvis storfavoriter, men det märktes att pressen påverkade spelarna speciellt i slutfasen av matchen. Under första halvlek var Torn det klart bästa laget på planen och några minuter före halvtid tog dom ledningen med 1-0. Det var en frispark av Daniel Thulin som smet förbi alla spelarna i straffområdet och en överraskad målvakt såg hur bollen tog sig i mål intill stolpen.

Nybro satsade hårt framåt i andra halvlek och det skapade en del oro i Torns försvar. Till slut gav det resultat och Nybro kunde kvittera en kvart in i halvleken. Matchbilden förändrades och det märktes att det blev ganska nervöst på plan när så mycket stod på spel. Med en dryg kvart kvar fick Torn en straff efter att André Johansson blev nerdragen i straffområdet. Han tog hand om den själv och lika säker som alltid satte han den. Det fortsatte vara spänt och oroligt för Torns och försvaret fick jobba hårt för att rensa undan alla långbollar. Slutminuterna blev spännande och Nybro hade ett riktigt farligt skott som Philip Mårtensson gjorde en strålande räddning på. Efter 94 minuter ljöd slutsignalen och ett lättat Torn kunde andas ut.

Båda huvudkonkurrenterna om seriesegern, Hässleholms IF och Lunds BK, vann sina matcher på lördagen. Med Torns seger mot Nybro förblev förhållandena oförändrade med en poängs försprång för Torn. Full fokus på två sista omgångarna, där Vimmerby IF står för motståndet nästa helg i årets sista hemmamatch.

#TornsIF #NybroIF

77 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page