top of page

Fågelbilder i september


Månaden bjöd på många fina dagar för fågelfotografering. Förra hösten kom jag inte iväg till Falsterbo en enda gång, så det var lite extra roligt att ta en tidig morgonrunda och njuta av rovfågelsträcket. Den bild jag blev mest nöjd var på tornfalken som sitter i gräset.

I slutet av månaden skulle jag till Skillinge för att fotografera fotboll, men det slumpade sig så väl att det fanns en smalnäbbad simsnäppa bara några kilometer därifrån. Den höll sig lite på avstånd, så jag satte mig på en sten på stranden och väntade. När jag väl var ensam på platsen dröjde det bara kanske tio minuter, så simmade den rakt mot mig och ställdes sig två eller tre meter bakom mig, i rakt motljus. Ingen idé att ens försöka, så lite frustrerade höll jag mig helt stilla och fortsatte vänta. Plötsligt lyfte den, men den flög bakom ryggen på mig och landade tre eller fyra meter på andra sidan i medljus. I ett par minuter kunde jag ta bilder på mycket bra avstånd.


17 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page