top of page

Albatross i Skälderviken


En albatross i Skåne! Det är verkligen något extra för en fågelintresserad fotograf! Idag hände det när en svartbrynad albatross drog runt i Skälderviken under några timmar. En häftig upplevelse att se denna stora havsfågel dra runt i sin karakteristiska bågflykt.

Redan igår hade albatrossen siktats i Bohuslän och idag på förmiddagen upptäcktes den vid Kullen. Man önskade naturligtvis att man hade varit där, men visste också att den kan försvinna lika snabbt som den dök upp. Lite senare kom rapporter att den dragit in i Skälderviken och det gav lite hopp att den kunde stanna där ett tag. Efter lite velande bestämde jag mig för att köra dit. Jag hann bli lite orolig att jag väntat för länge, men det kom nya besked att den verkade hålla sig stationärt runt Lervik. Väl på plats var beskedet att den dragit vidare bara fem minuter innan jag kom dit! Vidare mot Dagshög där den synts, men kanske på väg ut ur viken. Inte bra, men innan jag hann dit sågs den i Rammsjöstrand och det var bara någon kilometer dit. När jag kom dit fanns bara en skådare på plats och han hade den i sin tub. Innan jag fått ut utrustningen ur bilen ropade han att den kom närmare. Jag kunde se den för blotta ögat. Tog ett par snabba bilder sen rusade jag ner mot hamnpiren och den drog förbi fint på hyggligt avstånd.

Det är inte mina bästa bilder jag tagit, men för att vara en albatross är jag riktigt nöjd. Utöver det var det en upplevelse att se denna väldigt speciella fågel. Detta blev art 343 på min Sverigelista.


83 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page