Division 1 för Torn 2018


Torn hade möjlighet att behålla sitt knappa övertag i serien genom att vinna över Vimmerby IF. Spelet dominerades av Torn och matchen slutade 2-0 med mersmak, men helt osannolik så förlorade både Lunds BK och Hässleholms IF sina matcher. Några minuter efter slutsignalen visste glädjen inga gränser när seriesegern var klar. TORNS IF SPELAR I DIVISION 1 2018!!!!

Torns IF klara för division 1

Båda lagen hade mycket att spela för och Torn hade allt fokus på att kunna lämna planen med tre poäng efter dagens match mot Vimmerby IF. Liksom förra vecka var motståndet ett småländskt lag med stort poängbehov i bottenstriden. Det var ett fokuserat Torn som skapade mycket framåt och försvarade sig bra bakåt. Efter 22 minuter fick André Johansson ett fint läge, där han drog iväg ett stenhårt skott som målvakten inte hade en chans på. Trots flera goda chanser, så stod sig 1-0 till halvlek. Lite nervöst blev det innan dess när Vimmerby i slutminuterna hade ett skott i utsidan av stolpen.

Andra halvlek fortsatte Torn föra spelet, men ett måls ledning är alltid osäkert. Vimmerby hade något skarp läge till innan Niclas Lundberg höll sig framme och lyckades ta sig förbi målvakten och lägga in bollen till 2-0. Ett tredje mål hade gett lite mer säker mark under fötterna. Trots flera heta chanser som förblev resultatet 2-0 när domaren blåste av.

Först när slutsignalen ljudit fick spelarna klart för sig att de båda andra topplagen höll på att förlora sina matcher. När så äntligen beskedet kom att både Lunds BK och Hässleholms IF förlorade sina matcher bröt jublet ut och champagnen bars in. En redan blöt plan blev ännu blötare.

En underbar dag på Tornvallen kunde inte sluta bättre och till de flestas förvåning behövde vi inte vänta ytterligare en veckan innan det var avgjort. Nu är det division 1 som gäller 2018 och låt oss hoppas att allt löser sig med arenakrav och annat, så att Torn även i fortsättningen kan spela sina matcher i Stångby.

#TornsIF #VimmerbyIF

310 visningar

Senaste inlägg

Visa alla