Efterlängtat korsnäbbskryss


Under senaste veckorna har det varit en del korsnäbbar i rörelse i Skåne. Jag har saknat större korsnäbb och det har allt mer blivit mitt riktiga skamkryss. Det är verkligen hög tid att fylla den luckan. I tisdags fick jag ett tips om att drog runt en grupp större korsnäbbar i skogen vid Saxtorpssjöarna. Jag hade ingen chans att ge mig dit i tisdags och hela onsdagen regnade det, så jag hade is i magen och hoppades att dom skulle vara kvar idag. Med möjlighet att ta en långlunch hann jag lägga nästan två timmar på plats. Några korsnäbbar landade i en vattenpöl och drack, men jag kände mig inte helt säkert på om det var större. Efter lite granskning av bilderna kände jag mig säkert på att jag äntligen prickat i denna art.

Förutom att det blev art 344 i Sverige så blev det ett jubileum på min Europa-lista som nu nådde 400 arter.

#Störrekorsnäbb

30 visningar

Senaste inlägg

Visa alla