top of page

Skådning i Pyrenéerna


Efter två dagar i gamgömslen tog jag mig längre västerut i Pyrenéerna till området Sierra Guara, där jag träffade guiden Steve West. Huvudmålet var att få se murkryparen.

En viss oro fanns att murkryparna höll sig kvar högre upp i bergen eftersom temperaturen inte sjunkit så mycket som förväntat. Vid första anhalten i Riglos hittade vi en fågel direkt och efter en stund tog den sig längre ner på bergssidan. Nöjd, men lite stel i nacken efter ha tagit mängder av bilder upp mot bergväggen kunde vi fokusera på andra arter resten av dagen. En annan art som stod högt på önskelistan var citronsiskan, men den tog lite längre tid att få in. Till slut hade vi två stycken på hyggligt avstånd. Likaså var svart stenskvätta en art som var lite speciell att få se.

Andra dagen var det lite gråare väder och det flöt verkligen på med många nya arter, men bilderna blev inte så bra. Avrundningen på dagen blev lite bättre med en grupp tjockfotar, eller heter det möjligtvis tjockfötter, och senare även den färgglada purpurhönan.

Totalt sett blev fågeldagarna i norra Spanien bra även om det strulade rejält emellanåt, men lyckligtvis brukar man glömma det eller så blir det en bra anekdot.

#Spanien

51 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page