top of page

Amerikansk julkryss


Under fredag en hittades en vadare söder om Göteborg och efter en del osäkerheter kom man fram till att det var den amerikanska arten större gulbena. Före detta fyndet var det bara några enstaka skådare som hade denna på sin Sverigelista.

Det fanns ingen chans att hinna upp på fredagen innan det blivit mörkt. Då fick det smidas planer för lille julafton i förhoppning att den skulle vara kvar och hela äventyret samordnas med storskådarna från byn, Micke och Klas. Efter lite oklarheter på lördagsmorgonen hurvida den var kvar eller ej, så gav vi oss iväg. När vi anlände runt lunch höll den till i samma våtmark som dagen före och verkade stationär där. Avståndet var ganska lång, men inte längre än att man fick goda observationer på den. Vi kunde vända hemåt igen alla nöjda med att ha fått in denna raritet på våra listor och för mig blev det art 346 i Sverige.

På vägen gjorde vi ett kort stopp i Halmstad för att kolla på en annan amerikan, då det låg en ringandshona i reningsverksdammen där.

#Störregulbena #Ringand

25 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page