top of page

Fina framgångar på junior-SM


IFK Lund nådde fina framgångar vid junior-SM inomhus i Uppsala. Trots en liten trupp blev det ändå två guld och alla deltagarna satte personbästa. För Jacobs del blev ett starkt lopp som förde honom till ännu en final på kort häck.

Jacob gjorde ett mycket fint lopp i försöken på 60 meter häck och förbättrade sitt personbästa med tre hundradelar till 8,62. I finalen fick han inte samma flyt och med en dålig häckpassage på tredje häcken tappade han några viktiga tiondelar.

Ellen White gjorde en fantastisk höjdfinal i flickor 17 och avgjorde finalen genom att klara 1,70 som var hennes andra personbästa för dagen. Hon nöjde sig inte med det utan klarade även 1,72 och även ett av hoppen på 1,75 var mycket bra.

Dagen efter gjorde Maja Maunbach en liknande insats på 60 meter häck i 17-årsklassen. Efter ett personbästa i försöken överraskade hon stort och sänkte sig ytterligare till 8,69 som nådde med knapp marginal hela vägen till guld.

#IFKLund #JuniorSM

50 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page