top of page

Knölsvärta i Halland


Under förmiddagen idag hittades en knölsvärta vid Skummeslövstrand. Tyvärr låg den en bit ut, så det var verkligen inga fotoläge på den som framgår tydligt av bilden nedan. I vilket fall som helst var det mitt första kryss i år.

Knölsvärta har sin normala hemvist i Nordamerika eller östra Sibirien och är väldigt sällsynt i Europa. Fram till förra året var det bara några enstaka skådare som sett denna art, men ifjol dök det upp en stationär fågel utanför Stockholm som en hel del drog på. Det var betydligt behagligare avstånd att köra till södra Halland. Detta blev art 346 på min lista.

Det var andra gången jag uppnådde detta antal och det beror på att jag var tvungen att ta bort gulnäbbad lira från min lista och backa ett steg. Det märkliga är att två raser av denna lira får egen artstatus, men dom är i princip omöjliga att skilja åt. Kan tycka det är ett konstigt beslut!

#Knölsvärta

30 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page