Duvhöksgömsle i Västmanland


I slutet av februari samordnade jag lite olika aktivitet i Mellansverige och däribland blev det två dagar i gömsle i Västmanland. Utöver det stannade jag vid några andra lokaler så som Råstasjön, Gysinge och Garphyttan.

I förväg hade jag bokat gömsle genom Birdsafari Sweden. Första dagen var det duvhök som stod på programmet och det var en ungfågel, eller möjligen två, som besökte matning ganska frekvent. Det blev väldigt trevlig miljö med det snöiga landskapet. Förutom matning till duvhöken fanns det lite utfodring andra arter. Framför allt var det massor av nötskrikor som är fina att fotografera. Andra dagen satt jag i ett örngömsle, men just denna dagen var det något som gjorde att dom inte kom ner till matningen. Trist men det är sånt som händer och jag får göra ett nytt försök vid ett annat tillfälle och då blir det nog bättre utdelning.

Duvhöksbilder

Runt duvhöksgömslet besökte nötskrikorna en matningen som låg lite närmare än den för duvhöken. Snön gav en ljus och fin bakgrund för besökarna och utöver nötskrikan så landade både domherrar och nötväckor.

Vid två tillfälle under turen stannade jag till vid Råstasjön intill Friends Arena i förhoppning att få lite bilder på den omtalade vattenrallen, men den var inte framme vid dessa tillfälle. Men det fanns ju andra fåglar som gick att fotografera. En bild som jag tyckte blev ganska bra var en rörhöna som jag tog sent i svag ljus med slutartid på 1/8 sekund. Besöket i Gysinge gav inte så mycket fågelmässigt, men det finns fantastiska miljöer med strömmen som var väldigt fin i vintermiljö.

På vägen hem gjorde jag en liten omväg via Garphyttan, där jag lyckades få en del bilder på en gråspett. Tyvärr hittade jag inte den vitryggiga hackspetten.

Andra fåglar på turen


67 visningar

Senaste inlägg

Visa alla