top of page

Derbyseger i premiären


Idag var det dags för Torns IF att göra sin första match i division 1 och det rivstartade med ett prestigefyllt derby på Klostergården mot Lunds BK. Matchen startade fantastisk för Torn med 2-0 redan efter tio minuter och lysande spel hela halvleken. Andra halvlek fick en mardrömsstart med reducering i fösta minuten till 2-1. Det blev en rätt nervös avslutning innan slutsignalen ljöd och tre poäng var säkrade.

Matchen fick en otrolig start när Niklas Nilsson mycket uppmärksamt såg att målvakten i Lunds BK var väldig långt ut på plan. Han drog iväg ett skott från egen planhalva ungefär 60 meter in i tomt mål. Torn fortsatte mycket bra och efter tio minuter kom Andreas Åkerlund igenom och slog in 2-0. Resten av halvleken spelade Torn strålande och hade ytterligare några riktigt fina chanser. Det var först någon minut före halvtid som Lunds BK hade sin första riktigt bra chans.

Matchen fick ett nytt ansikte i andra halvlek, där Torn fick en rejäl kalldusch när Lunds BK reducerade i första minuten. Lunds BK fortsatte spela bra och matchen fick riktigt nerv. Efter ungefär en timmes spel fick Daniel Thulin en eftersläng i en frisparkssituation och den bedömdes så allvarlig att Lunds BK fick en man utvisad. Trots övertaget blev det ändå en nervös sista halvtimme och Lunds BK brände några riktigt vassa chanser. Efter 96 minuter blåste domaren av och därmed hade Torn tagit segern i sin premiärmatch i division 1.

Nästa vecka spelas första hemmamatchen och då kommer en annan nykomling på besök, Grebbestads IF.

#TornsIF #LundsBK

109 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page