top of page

Dubbelkryss i Halland


I år verkar det vara Halland som levererar rariteterna för fågelskådarna. Fram till igår hade jag fått in två nya arter på min Sverigelista i år båda längs den södra Hallandskusten. Igår var det dags igen och nu var det en tjockfot som hade landade på ett fält vid Eldsberga. Den stod ganska synlig på hyfsat avstånd, men det var svår motljus och värmedaller därför bilderna blev inget vidare. Bara någon timme senare hittades en vadarsvala vid Sik, som först bedömdes vara en rödvingad vadarsvala. Men efter lite granskning av bilder visade sig vara den betydligt ovanligare orientvadarsvala. Även denna var det svårfotograferad med långa avstånd och värmedaller. Det var första gången på länge jag fick ett två kryss på samma dag och med dessa två inräknade är jag nu uppe på 349 arter på min Sverigelista.

348. Tjockfot / Stone-curlew, Eldsberga 2018.

349.Orientvadarsvala / Oriental Pratincole, Sik 2018.

#Tjockfot #Orientvadarsvala

35 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page