top of page

Chansfattigt mot Kristianstad


Kvällens match mot Kristianstad FC på bortaplan blev en chansfattig historia, där inget av lagen lyckades skapa några riktigt vassa chanser. Följaktligen slutade matchen 0-0 trots att Torn under en dryg halvtimme spelade med en man mer.

Eftersom hemmalaget Kristianstad också har oranga matchställ fick Tornspelarna för en gång skull dra på sig det blågula reservstället. Inför start hade Torn tvingats göra en del positionsförändringar och några spelare fick ta sig an lite ovana platser i laget när några ordinarie spelare inte var tillgängliga för spel.

Båda lagen etablerade anfall men lyckades inte komma igenom till de riktigt farliga chanserna. Mållöst i halvtid och matchen fortsatte i samma stil när andra halvlek kom i gång. Knappt tio minuter in i andra halvlek drogs Andreas Åkerlund brysk ner och det blev upprörda känslor på plan. Kristianstadsspelaren tappade fattningen och knuffade omkull en Tornspelare. När det lugnat ner sig och domarna konfererat klart fick Kristianstadspelaren gul kort för fällning och ett för knuffen. Därmed kunde Torn spela med en man mer i över en halvtimme. Tyvärr förändrades inte matchbilden och det förblev mållöst.

Den nybyggda arena för fotboll i Kristianstad, som invigdes denna säsongen, var ett mycket fin och funktionell anläggning med alla faciliteter som behövs. Lunds kommun kan gott planera in ett studiebesök för att bli inspirerade inför kommande säsongen. En liknande arena hade säkert smält bra in i Stångbys bebyggelse.

Även om det varit lite trögare att plocka poäng senaste matcherna, så kan man ändå konstatera att Torn verkligen etablerat sig i serie som ett stabilt lag och svåra att möta. Hur den än går i det övriga sju matcherna under helgen kommer Torn att fortsatt behålla sin femte plats i tabellen. Nu är det tätt mellan matcherna och nästan möter Torn två topplag, då man först ställs mot Oskarshamn på nationaldagen och Tvååker nästa lördag.

#TornsIF #KristianstadFC

44 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page