top of page

IFK Göteborg för svårt för Torn


För första gången ställdes Torns IF mot ett allsvenskt lag i Svenska cup, då man lottats mot IFK Göteborg. Det blev en tung start med ett tidigt baklängesmål. Torn bjöd dock på bra motstånd och skapade många chanser. Sista kvarten fick dock IFK Göteborg övertaget och det rasade iväg till 0-4.

Med nylagd gräsmatta på Tornvallen och förhoppning om storpublik förlades matchen till Klostergården i Lund. Matchen fick en väldigt fin inramningen med publikrekord på 2203 personer, vilket är fler än vad som bor i Stångby, och mycket bra ordnat av föreningen.

Det var lite snöpligt att IFK Göteborg tog ledningen redan efter sju minuter. Totalt sett gjorde Torn en väldigt insats och höll jämna steg med sina allsvenska motståndare stora delar av matchen. Slutresultatet speglade kanske inte matchen även om IFK Göteborg vann välförtjänt.

#TornsIF #IFKGöteborg #Svenskacupen

182 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page