top of page

Teckningar av min far


Min far målade tavlor och hade många utställningar under flera år. Det var liksom det som blev mitt bestående minnet av hans konstnärskap. Nu när båda min föräldrar är borta sedan en tid gick jag nyligen igenom en låda med några teckningsblock. Jag minns att han berättat att han gått teckningskurser och jag minns att jag någon gång sett hans teckningar. Hittade flera mycket fina alster som jag blev mycket imponerad över. Lite speciellt var det också att jag hittade flera bilder på fåglar som sammanstrålar med mitt eget intresse. Mest fascinerade blev jag nog ändå av den ugglebilden han gjort i blyerts 1946, när han var 20 år gammal. De andra bilderna är gjorde i början av 80-talet och jag tror detta var i samband med att han började måla på allvar, så det var nog ett steg träningen.

#teckningar

28 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page