top of page

Sliten blek tornseglare på Getterön


Idag fick jag en märklig observation på en blek tornseglare vid Getterön i Halland tidigt i morse. Så snart den hittades satt den i en klippskreva, där den vilat under natten. Efter en dryg halvtimme började den göra ansatser att ge sig ut på flygturer. Tyvärr blev det ganska snart uppenbart att fågeln var medtagen och saknade krafter för att kunna lyfta. Det blev inte bättre av att den var dyblöt av regnet. Någon timme senare togs fågel om hand och fördes till Fågelcentralen i Stora Höga. Enligt rapporter började den kvickna till redan under bilfärden då den blivit lite torrare. Förhoppningsvis piggnar den till igen och kan släppas ut!

Detta var en ny art för mig i Sverige och det blev nummer 358 på min lista.

#Blektornseglare

33 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page