top of page

Fågelbilder från Kaeng Krachan


Den stora nationalparken Kaeng Krachan sydväst om Bangkok var första målet under Thailandsresan, där spenderade vi fyra dagar i och omkring parken. I detta inlägg finns fågelbilderna från dessa dagar. Boendet på lodgen Baan Maka var mycket trevligt och i parken fanns ett rikt fågelliv.

Redan första dagen såg vi en fin kastanjeryggad törnskata (Burmese Shrike) längs en väg utanför parken och vid Baan Maka hade jag de fina rosthuvade biätarna (Chestnut-headed bee-eater). Varje morgon och kväll satt en mindre spindeljägare under ett palmblad några meter från bordet i restaurangen, där vi brukade sitta.

Klicka på galleriet för att se större bilder.

På juldagen besökte vi ett gömsle just utanför nationalparken, där vi satt både för- och eftermiddag ända fram till skymningen. Med lite mat utlagt på marken och ett litet vattenhål lockades många fåglar framför våra gömsle. Min fru och yngre son hade oturen att få sällskap av två fladdermöss som vilade ut hängande i taket i deras gömsle. Inte helt populärt, men det funkade ändå!

Höjdpunkten var under eftermiddagen när en rosthöna (Ferruginous Partridge) kom på besök. Med sin vackra fjäderdräkt blev det en verklig favorit. Dessutom var den tydligen ovanlig och till och med guiden fick lite puls. Det var många fina arter som visade sig och en som jag tyckte var lite speciell var blånäktergal. När det mörknat försökte guiderna locka ner ugglor, men dom hörde bara tillsammans med några nattskärror. Det var en speciell upplevelse att sitta ute i djungeln i mörkret.

Klicka på galleriet för att se större bilder.

På annandag jul åkte vi in i själva parken och för dagen hade vi en annan bil med möjlighet att sitta på flaket. Tyvärr var delar av parken avstängd, men vi hann se mycket ändå! Ibland blir man förvånad hur man reagerar och jag hade inte alls förställt mig att större näshornfågel var så speciell, men det blev verkligen ett magiskt ögonblick med denna fantastiska fågel. Märkligast var nog ändå det mäktiga ljudet när dom flög, som inte går att förklara.

Klicka på galleriet för att se större bilder.

Sista dagen tillbringade jag förmiddagen i ett gömsle, där det i första hand var höns- och fasanfåglar. Trafiken var inte lika intensiv vid det gömslet, men i slutet av passet dök ett par av kalijfasan upp. Otroligt vackra! Det var många röda djungelhönor som kom till matningen och det är lite roligt att det är den vilda varianten av de hönor som finns på många gårdar i Sverige.

Klicka på galleriet för att se större bilder.

#Thailand #KaengKrachan #Asien

35 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page