top of page

Oavgjort i derbyt mot Lunds BK


Det prestigefyllda mötet mellan Lundarivalerna Lunds BK och Torns IF slutade med vars en poäng. Båda lagen satsade framåt och skapade en hel del målchanser så resultatet får väl ändå betraktas som rättvist.

Första halvtimmen var lite avvaktande, men sen började det hända saker. Till en början var Lunds BK skarpast med bland annat ett stolpskott. Även Torn hade fina chanser som Anton Kinnander dubbelchans där Lunds målvakt gjorde två fina räddningar. Efter 34 minuter kunde Lunds BK ta ledningen med ett skott som tog sig förbi hela tornförsvaret och gick i mål via stolpen. Torn kom igen snabbt och några minuter före paus blev Dylan Kosik Sulaiman frispelade efter ett fint förarbete av Niclas Lundberg och sköt in kvitteringen.

En kvart in i andra halvlek blir Adam Olofsson nerdragen av målvakten och domaren blåste straff. Trots att den var välplacerad nådde målvakten den. Dock bröt Torn direkt Lunds uppspel och återigen var det Niclas Lundberg som gjorde ett strålande förarbete. När han petade bollen till Tobias Karlsson som med fart kunde dra bollen i mål. Glädjen varade inte mer fem minuter, när Lund tog sig in i straffområdet från kanten och inspelet styrdes in i mål.

Spelet för Torn blir bättre för varje omgång och det bådar gott inför kommande omgångar. Framför allt är det härligt att se att man inte är nöjd med en poäng utan man siktar på vinst.

#TornsIF #LundsBK

93 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page