Fåglar längs kusten söder om Bangkok


Efter några lugna dagar i Cha-am träffade jag guiden igen två dag i början av januari. Första dagen åkte vi till saltanläggningar vid Pak Thale. Inget naturskönt område men extremt fina förutsättningar för fågelliv, kanske en motsvarighet till Örtofta sockerbruksdammar här hemma. Huvudmålet var att få se den väldigt ovanliga skedsnäppan, som är starkt hotad och det beräknas bara finna mellan 200-400 av denna arten. Det var otroliga mängder vadare i området, så det är mysterium att guiden lyckades hitta en skedsnäppa bland dessa tusentals fåglar. Det var en riktig drömart som jag länge velat se, så det var en riktigt god känsla när den väl fanns i sökaren.

Även andra fina arter hittades samma dag som fläckgluttsnäppa (Nordmann's Greenshank). Dagen avslutades med en båttur ut till sandön där det fanns en grupp malajstrandpipare (Malaysian Plover) och på vägen ut åkte vi förbi en sidenhäger (Chinese Egret). Andra dagen passerade vi Petchaburi ricefield på vägen till Bangkok. Där hittade vi arter som Fasanjaçana (Pheasant-tailed Jacana) och gulbukig prinia (Yellow-bellied Prinia).

Under dagarna i Cha-am gjorde jag korta utflykter i närområdet som bjöd på en ganska god artvariation. Det fanns gott om biätare och flera gånger såg jag den lite udda arten Gråhuvad svalstare (Ashy Woodswallow).

#Thailand #Asien

31 visningar

Senaste inlägg

Visa alla