top of page

En poäng i tuff match mot Landskrona


Torns IF ställdes idag inför säsongens svåraste uppgift när man mötte Landskrona BoIS som än så länge var obesegrat. Skånederbyt blev precis så spännande som man kunde hoppas på och över 1000 åskådare runt planen kunde följa. Torn hamnade i underläge tidigt i andra halvlek. Resten av halvleken spelade Torn mycket bra och kvitterade med knappt tio minuter.

Förutsättningarna fanns för en riktigt fin match mellan två bra lag. Landskrona kom till start utan förlust i serien även det var ytterst nära i förra omgången mot IFK Värnamo. Även Torn hade med sig en väldigt positiv trend med fem raka matcher utan förlust efter den lite knackiga inledning.

Första halvleken var det Landskrona som förde mycket av spelet och båda lagen hade några skapliga chanser. Bara fem minuter in i andra halvlek slog Landskrona en lång boll in i straffområdet som gästernas Robin Hofsö försökte nå med huvudet i kamp med Torns målvakt Felix Jakobsson. Ingen av dom nådde bollen och den tog istället olyckligt i ryggen på Michel Termanini och in i mål. Jakobsson blev irriterad på domaren och det hade han all anledning att vara eftersom Hofsö tydligt satt armbågen rakt i ansiktet på honom i duellen om bollen.

Torn visade bra mod och fortsatte jobba framåt. Med knappt tio minuter kvar tog sig Niclas Lundberg fram på vänsterkanten och gjorde ett perfekt inlägg som inhopparen Truls Verngren slog i mål. Ett mycket snyggt mål! Resultatet stod sig till slutsignalen. Landskrona tillhör definitivt ett av de förväntade topplagen och även om resultatet var helt rättvist kunde Torn mycket väl tagit segern idag. Insatserna har blivit allt bättre trenden för Torn ser positiv ut.

Glädjande fin publiksiffra med 1065 personer på Tornvallen och gästerna mönstrade upp med en stor klack.

#LandskronaBoIS #TornsIF

92 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page