top of page

Torn dominerade mot Assyriska


Torns IF bjöd på fin fotboll idag när dom mötte Jönköpingslaget Assyriska Turabdin IK som kom till start med ett fint facit i ryggen. Slutresultatet blev 3-1 till Torn efter framför allt en stark andra halvlek.

Dagens motståndarlag Assyriska Turabdin IK hade vunnit fem av de senaste sex omgångarna. Torn hade däremot med sig en tung förlust från förra helgen, då serieledarna Utsiktens BK tog en klar seger och tillfogade Torn första förlusten på länge.

Gästerna sattes under hård press direkt från start och det var utan tvekan Torn som skapade flest chansen. Efter en halvtimme var Anton Kinnander på alerten och fångade upp en svag passning mellan Assyriskas backar. Trots ivrig uppvaktning i ryggen höll Kinnander undan och sköt bollen i krysset. Tyvärr gick det bara några minuter innan en försvarsmiss hos Torn bäddade för ett kvitteringsmål. Inte helt rättvist, men 1-1 stod det när det var paus.

I andra halvlek fortsatte Torn hålla greppet om händelserna. Efter 67 minuter blev Dylan Kosik Sulaiman fälld precis innanför straffområdet. Straffen tog han själv hand om. Målvakten var på den men inte mer än att den gick i mål. Drygt tio minuter senare avslutade Ludvig Bergman målskyttet genom att nicka in 3-1 på en hörna.

Med dagens resultat klättrade Torn till femteplats i tabellen och passerade Landskrona BoIS. Därmed är Torn fjärde bästa skånska lag i seriesystemet efter Malmö FF, Helsingborg IF och Trelleborgs FF. Häftigt!

#TornsIF #AssyriskaTurabdinIK

74 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page