top of page

Djurbilder från Västafrika


I mitt andra inlägg från resan till Västafrika har jag lagt fokus på djuren vi stötte på under resan. Även om det största fokuset var på fåglarna så ville vi naturligtvis också se de typiska djuren i dessa två länder.

Det flesta djuren såg vi i Niokolokoba National Park och Campment de Wassadou som ligger långt in i Senegals västra delar. Under en morgontur på floden, då vi letade efter afrikansk fiskuggla, tittade några flodhästar upp genom vattenytan. Kvällen före såg vi en honungsgrävling som strök omkring runt campen och med tanken på uppståndelsen hos mina reskamrater förstod jag att det var något extra. Inne i parken Niokolokoba såg vi ett par nilkrokodiler och jag upplevde som betydligt större än de jag såg i Gambia för fem år sedan. Utöver det såg vi några olika sorters apor, fladdermöss och flera andra djur.

#Gambia #Senegal #Västafrika #Däggdjur #Afrika

25 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page