top of page

Fågelbilder från Senegal


Resan i Västafrika inleddes med sex dagar i Senegal. Vi begav oss omgående norrut upp mot gränsen till Mauretanien. Ett mycket torrt landskap mötte oss och det var fascinerande att köra genom vidder av sand. Kvinnan med vattenhinken på huvudet på de öppna sandvidderna ger en bild av hur det kan se ut där det var som kargast.

Under dagarna i de norra delar såg vi flera riktigt ovanliga arter som jag visat i ett tidigare inlägg. En art som jag tyckte var rolig att se även om den inte är så ovanlig var blodstrupsamadin med det spektakulära engelska namnet Cut-throat Finch. Det fanns flera färgglada fåglar som vieillotbarbett, grön dvärgbiätare och den vackert gula sudanguldsparv. I första galleriet finns en samling bilder från de norra delar.

Därefter sökte vi oss mot de östra delarna vid Gambiafloden, där det till stora delar fanns andra arter. I Wassadou som ligger intill floden fanns många spännande arter, bland annat flera arter kungsfiskare. Mest imponerande är jättekungsfiskaren och en gigant jämfört med vår kungsfiskare hemma i Sverige. En art som vi såg på många ställe under hela resan var den vackra savannablåkråka. Den gröna klasglansgök var också en fågel vi stötte på flera gånger. I galleriet nedan är bilder från områdena närmare Gambiafloden i Senegal.

#Senegal #Västafrika #Afrika

34 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page