top of page

Fågelbilder från Gambia


Resan i Västafrika avslutades med några dagar i Gambia, de långsmala landet som ligger inkilat i Senegal. En art som jag blev väldigt förtjust i, var den rödstrupiga biätaren och redan efter några timmar i Gambia fick jag riktigt bra fotoläge på dom i Bansang.

Den kanske mest imponerande lokalen var Bajakarr Raptor bridge som verkade dra sig många olika arter. Det blev stor glädje när vi fick syn på en gräshoppsvråk som vi hållit utkik efter senaste dagarna. I den fuktiga sankmarken intill bron fanns också en rallbeckasin, som jag tyckte var riktigt fin.

Runt den kända campen Tendaba hittade vi också många bra arter som tofsörn, brungumpad sparv, dvärgsolfågel, gulpannad dvärgbarbett och den färgsprakande karmosinbröstad solfågel. Därefter drog vi oss längre ut mot kusten och de två sista nätterna bodde på en ön med det fräcka namnet Baobab Island. De dagarna blev det mycket skådning i skogområdena med fina arter som pygmé-kungsfiskare, vittofsad hjälmtörnskata och ödlehök. Därefter åkte vi norrut igen mot Dakar för hemresa.

#Gambia #Västafrika #Afrika

81 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page