top of page

Torns IF slog ut Ängelholm i DM


Ikväll ställdes Torns IF mot Ängelholms FF i DM-kvartsfinal. Efter en bra inledning av Torn blev det en rejäl uppförsbacke efter att man inom en kvart både hamnade i underläge med 0-1 och en utvisning. Det var inte långt bort att Torn lyckats vända matchen på ordinarie tid. I stället blev det förlängning och till slut straffar, där Torn till slut kunde säkra seger efter elegant straffskyttet.

Även om det skiljer en division, så förväntades Ängelholms FF bli en svår utmaning. Dom toppar division 2 och vill naturligtvis tillbaka till division 1, där dom höll till förra året. Torn började matchen bra. Efter en knapp halvtimme drog Ludvig Bergman ner en motståndare precis utanför straffområdet och han fick ett gult kort. Frisparken som följde slog direkt i mål. En kvart senare uppstod en liknande situation och Ludvig fick lämna planen efter ett ha fått ytterligare ett gult kort.

Andra halvlek bjöd på mycket chanser på båda hållen och det blev en oväntad målkavalkad. Efter timme kvitterade Oscar Ahlgren när han höll sig framme och nickade in bollen. Tio minuter senare återtog Ängelholm ledningen när bollen krånglade sig förbi Felix Jakobsson. Torn reste sig direkt och Anton Kinnander kvitterade till 2-2 efter en fin framspelning av nyförvärvet Alan Asaad. Ytterligare några minuter senare kunde Oscar göra sitt andra mål för dagen och för första gången i matchen var Torn i ledningen. Nu var det Ängelholms tur att kvittera och återigen var det efter att en hörna som bollen letade sig in.

Matchen gick till förlängning och det var två märkbart trötta lag på plan. Båda lagen hade chanser att avgöra, men det blev inte fler mål. Straffläggningen började utmärkt för Torn, när Felix gjorde en strålande räddning på första straffen. Det blev inte sämre av att Dylan, Mouhammed-Ali Dhaini, Anton och Adam Olofsson tryckte in sina straffar. När man gick in i femte straffomgången var Ängelholm tvungna att göra mål för att hålla liv i matchen, men det blev ett hårt skott som gick en bit över.

Starkt gjort av Torn att lyckas ta sig vidare efter att ha spelat med tio man i 80 minuter. Nu väntar semifinal senare under säsongen. Motståndarlag är ännu inte klart.

#DM #TornsIF #ÄngelholmsFF

84 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page