top of page

Förlust efter mardrömsstart mot Värnamo


I dagens seriematch ställdes Torns IF mot IFK Värnamo. Det blev en mycket jämn match som inte avgjordes förrän matchen slutminuter trots att Torn spelade med en man mindre i 75 minuter. Det slutade dock med trist uddamålsförlust efter en mycket stark insats av hemmalaget!

På förhand var en tuff match att vänta efter att IFK Värnamo startat höstsäsongen mycket starkt med två raka vinster. Det var också gästerna som började klart bäst dock hamnade fokus på domarna direkt från start. Redan efter någon minut fick en av linjedomarna känningar i en ljumske och det blev ett avbrott för behandling. Dryg tio minuter senare skapade Värnamo ett riktigt farligt läge i straffområde, men skottet från nära håll täcktes av backen Aron Mar Brynjarsson på mållinjen och Felix Jakobsson kunde sedan hand om bollen. Domaren blåste straff och drog direkt upp det röda kortet, då han menade att Aron avsiktligt stoppat bollen med armen. Ett extremt hårt domslut som naturligtvis påverkade hela matchen. På straffsparken var det inte långt ifrån att Felix nått bollen, men den smet in i mål intill stolpen.

Efter denna mardrömsstart av matchen lyckades ändå Torn spela helt jämnt med Värnamo och skapade en del möjligheter framåt. Efter en knapp halvtimme gav det utdelning när Ludvig Bergman nådde högst på en hörna och nickade bollen i en båge över målvakten. I andra halvlek fortsatte Torn jaga ett ledningsmål, men det blev också lite luckor bakåt emellanåt och Felix gjorde ett par strålande räddningar. I sista minuterna öppnades ett friläge för gästerna och då avgjordes matchen. Det kändes surt med ett baklängesmål så här sent i matchen.

Sammantaget kan ändå Torn ta med sig att dom så när hade fått med sig en poäng trots en man mindre på plan i 75 minuter. Med tanke på att Värnamo ser ut att kunna bli ett av höstens starkare lag var ändå insatsen mycket bra! Redan på onsdag kommer en ny chans att besegra ett småländskt lag, när Jönköping Södra kommer på besök i Svenska cupen.

#TornsIF #IFKVärnamo

30 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page