top of page

Torn pressade Jönköping Södra


Torns IF pressade mycket formstarka Jönköping Södra IF från Superettan. Det blev kamp hela vägen och trots en mycket bra insats av hemmaspelarna föll dom till slut med bara åtta minuter kvar av förlängningen.

Gästerna kom till Stångby med ett mycket fint facit i ryggsäcken med åtta raka matcher utan förlust i Superettan och är med i striden om att ta sig upp till Allsvenskan. Redan från start syntes det tydligt att det var ett mycket bra lag och att det skulle bli en svår utmaning för Torn. Jönköping började bra med några vassa chanser, men det dröjde inte länge förrän Torn också skapade bra chanser. Halvleken slutade mållös.

Andra halvlek hann knappt dra igång förrän Patrik Östlund tog sig igenom gästernas försvar och satte bollen i nät. Stor glädje på Tornvallen! Det var fortsatte mycket jämnt och 20 minuter var det Jönköpings tur att få utdelning med ett kvitteringsmål. Resten av halvleken bjöd på fint spel, men några fler mål blev det inte.

Under i slutet av första förlängningskvarten drog Adam Olofsson iväg ett stenhårt skott som gick tätt över ribban. Istället för ny ledning för Torn var det Jönköping som halvvägs in i den andra förlängningshalvan avgjorde matchen. Trots forceringen av Torn blev det slutresultatet och cupäventyret tog slut för denna gången.

Totalt sett var det en riktigt bra fotbollsmatch och ett riktigt bra motståndarlag. Strålande jobbat av Torn som lyckas hålla jämna steg och tvinga fram det bästa av Jönköping för att dom skulle besegra detta lag från Stångby. Även om det blev en förlust finns det massor att ta med sig till seriespelet. Det är med stor spänning jag ser fram emot de elva sista omgångarna i söderettan!

#JönköpingSödraIF #TornsIF #Svenskacupen

74 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page