top of page

Tung förlust i lundaderby


Derbymatcherna mellan Lunds BK och Torns IF blir alltid mycket prestigefyllda tillställningarna. För första gången på flera år tvingades Torns IF lämna planen utan poäng.

Lunds BK kom till start med en svit på fyra raka segrar efter att ha haft en mycket jobbig vårsäsong. För Torn har det var betydligt mer blandad kompott efter sommaruppehållet. Det var gästerna som började klart bäst och ledningsmålet kom redan efter knappt fem minuter. Efter den tunga starten fortsatte Lunds BK dominera även om Torn hade några hyggliga chanser. Uppförsbacken blev betydligt brantare när Lunds BK utökade till 0-2.

I andra halvlek fick Torn igång sitt spel betydligt bättre och skapade mer chanser. Efter 20 minuter log sig Andreas Åkerlund kom in från kanten och hans inspel kom direkt tillbaka till honom så han säkert kunde reducera till 1-2. Med ett klart bättre spel ökade förhoppningarna på en kvittering. Bara några minuter senare rann känslorna över efter en tuff närkamp i gästernas straffområde och efter knuff och gruff valde domaren att visa rött kort för en spelare i vardera laget. Det kändes väldigt onödigt och jag tycker gott spelarna kan behärska sig bättre även i såna här situationer. Dryg tio minuter senare kontrade Lunds BK och Niklas Nilsson försökte göra en brytning som tyvärr resulterade i en konstig bollbana som ställde Svante Hildeman i målen.

Jakten fortsatte och med två minuter kvar fångade Niclas Lundberg upp ett inlägg och reducerade till 2-3. Det fanns chanser för kvittering men det slutade med förlust och det var första gången på länge Torn föll mot Lunds BK.

#TornsIF #LundsBK

126 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page