top of page

Räddad poäng mot Eskilsminne


Båda lagen var i stort behov av poäng och allra helst hägrade en seger, när Torns IF ställdes mot Eskilsminne IF. Spelet nådde inga större höjder inledningsvis utan det blev istället ganska chansfattig tillställning till en början. Med tio minuter kvar av matchen lyckades Eskilsminne ta ledningen i ett av få anfall med ett skott som gick precis innanför stolpen. Torn reste sig dock efter den kallduschen och bara tre minuter senare var det utjämnat efter att Ludvig Bergman på volley tryckt in kvitteringen.

Inför dagens match hade Torn en seger med sig från förra helgen mot Åtvidaberg efter en dålig period med bara en poäng på fem matcher. Tack vare den seger fick man lite behagligare avstånd till kval- och nedflyttningsstriden. Dock behövs det fler poäng för att ta sig in på säker mark. Gästerna var sex poäng bakom och i ännu större behov av poäng. Det gällde således mycket för båda lagen när de klev in på plan för dagens drabbning.

Första halvlek blev ganska händelselös med två lag på planen som inte ville förlora. Bästa chansen var Torns när en frispelad Tobias Karlsson så när lyckats peta bollen förbi Eskilsminnes målvakt. Efter den mållösa första halvleken blev det lite mer chanser. Torn byggde upp många bra anfall med flera fina chanser medan Eskilsminne blev allt mer tillbakatryckta. Med tio minuter kvar ryckte gästerna in mot straffområdet och med ett fint skruvat skott som var utom räckhåll för Felix Jakobsson hade Torn plötsligt hamnat i underläge. Strax efter gjorde Felix en strålande räddning på ett skott från nära håll. Bara tre minuter efter gästernas mål gjorde Tobias Karlsson ett fint inlägg mot bortre stolpen där Ludvig Bergman slog bollen i mål på volley. Matchen sista händelse var en frispark för Torn utanför straffområdet, som Dylan Kosik Suleiman så när placerat i krysset men den gick någon för högt. Matchen slutade oavgjort och trots allt var det ändå bra att det inte blev en förlust. Med sex omgångar kvar gäller det att skrapa ihop några poäng till för att undvika att hamna i riskzonen för bli indragen i kampen för att hålla sig över nedflyttningslinjen.

#TornsIF #EskilsminneIF

28 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page