top of page

Klar förlust mot Landskrona


Torns IF ställdes inför en mycket svår utmaning när dom ställdes mot seriens kanske bästa lag för tillfälligt, Landskrona BoIS. Majoriteten av de 2000 åskådarna stöttade det svartvita hemmalaget, men det fanns också stora oranga fanor som stöttade stångbylaget. Det slutade med en klar seger för Landskrona med 3-0.

Hemmalaget kom till start med sju raka segrar och bara ett insläppt mål. Direkt från start märktes det att det var ett starkt lag och Torn hamnade direkt under hård press. Efter drygt tio minuter gick Torns målvakt Svante Hildeman ut för att bryta ett inspel. Han blev brysk översprungen av en landskronaspelare. Märkligt nog lät domaren spelet gå och när bollen hamnade hos en annan hemmaspelare kunde han slå bollen i öppet mål medan Svante låg kvar på marken. Tyvärr var Svante tvungen att kliva av efter några minuter. Torn kom igen och jobbade sig in i matchen. Kvitteringen var riktigt nära efter en frispark som till slut hamnade hos Niklas Nilsson, men hans hårda skott räddades av målvakten. Istället avslutades halvleken med en kalldusch när Kevin Jensen gjorde ett mycket snyggt mål efter flera fina dragningar.

Andra halvlek inleddes jämnare men det blev inga riktigt heta avslut för Torn. Med 20 minuter kvar punkterade Landskrona efter ett nickmål på en hörna. Återigen var det frågan om inte målgöraren gick lite väl hårt åt Felix Jakobsson i Torns mål med en armbåge i ansiktshöjd. Mot slutet av match hade inhopparen Dylan Kosik Suleiman två bra chanser att snygga till siffrorna.

Landskronas seger var helt rättvis och det är nog inte omöjligt att dom tar sig tillbaka upp i Superettan igen. Med fem omgångar kvar väntar några viktiga matcher där varje poäng blir viktigt för att hålla avståndet neråt. Närmast följer två hemmamatcher mot Utsiktens BK och FC Trollhättan.

#TornsIF #LandskronaBoIS

66 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page